Testing bots

Het automatiseren van de processen die toegepast worden bij bijvoorbeeld data analyse of mining, gebeurd steeds vaker met behulp van testing bots. Deze bots zijn een onderdeel van AI, wat ook wel Artificiële Intelligentie wordt genoemd. In feite voeren deze bots dezelfde handelingen uit als dat de mens doet tijdens het analyseren en “minnen” van informatie. Testing bots kunnen daarentegen veel efficiënter te werk gaan doordat ze enorme hoeveelheden data gelijktijdig kunnen verwerken. Het proces van data mining en data analyse kan daardoor oneindig door blijven gaan wat voor onschatbare waarde is voor ondernemingen en grote multinationals. Er kan dus een constante stroom aan belangrijke data worden verwerkt en geanalyseerd. Daarnaast zijn deze bots in staat om uitgekiende acties uit te voeren als dat gewenst is. Ook kan een testing bot patronen herkennen in de aangeleverde data welke voor de mens lastig te ontdekken is.

 

Up to date data door het gebruik van testing bots

Door het inzetten van deze testing bots is de informatie waarover een bedrijf kan beschikken altijd relevant en up to date. Processen kunnen op deze manier meer verfijnd worden uitgevoerd waardoor er een goed inzicht ontstaat in de behoefte van de klant. Testing bots hebben tevens het vermogen om kleine veranderingen in structuren of verbanden bloot te kunnen leggen. Dit kan bijvoorbeeld duiden op internetfraude. Door gebruik te maken van testing bots kan dit sneller gedetecteerd worden waardoor de schade wordt beperkt of zelfs uitblijft. Des te meer data een testing bot verwerkt, des te slimmer de automatisering wordt. De schat aan informatie wordt op deze manier nog relevanter en meer zuiver. Zeker tijdens data analyse en data mining wordt er veel gebruik gemaakt van testing bots. Ze vervangen menselijke arbeid en voorkomen dat het filteren van belangrijke informatie vertragingen of onderbrekingen oploopt.

 

Testing bots zijn waardevol voor elk soort onderneming

Het analyseren van data en het ontdekken van structuren en verbanden is niet altijd even eenvoudig. Kleine details die wel van groot belang kunnen zijn, worden dan ook sneller over het hoofd gezien als de analyse wordt uitgevoerd door het menselijke brein. Testing bots hebben dit vermogen echter wel. Ze maken de processen die doorlopen moeten worden om de data geschikt te kunnen maken voor hergebruik eenvoudiger, meer efficiënt en nauwkeuriger. Deze bots worden niet alleen succesvol ingezet door grote ondernemingen en onderzoeksinstellingen, maar worden ook steeds vaker gebruikt om het MKB van waardevolle informatie te kunnen voorzien. Op hun beurt kunnen zij de doelgroep nog beter bedienen waardoor het succes van de onderneming voor nu én in de toekomst groeit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *