Online marketing

Een online marketing scan wordt in de meeste gevallen uitgevoerd door een online marketing bureau. Deze scan vertelt je als ondernemer waar de groeikansen liggen en op welk vlak er successen behaald kunnen worden. Uiteindelijk leidt dit tot een website die beter converteert en goed vindbaar is in de zoekmachines. Daarnaast zorgt een online marketing scan ervoor dat marketing campagnes nog specifieker toegepast kunnen worden. Een dergelijke scan geeft je als website of webshop eigenaar veel voordelen. Je weet immers precies welke aanpassingen er doorgevoerd moeten worden om meer succes te kunnen boeken. Dat betekent niet alleen meer online verkeer naar jouw website, maar natuurlijk ook een verbetering van de online kansen. Een online marketing scan wordt tevens gebruikt om de online marketingstrategie te kunnen verfijnen. Hierbij kun je denken aan de campagnes die opgezet worden via social of Google Ads.

 

De voordelen van een online marketing scan

Elke website heeft zijn eigen unieke kenmerken en doelen. Daarbij hoort uiteraard ook een specifieke doelgroep. Deze kan bereikt worden door het gebruik van de juiste zoektermen, zoekwoorden en keywords. Uiteraard moet de website daarvoor wel aan een aantal richtlijnen kunnen voldoen. Zo moet de content bijvoorbeeld de juiste zoekwoorden bevatten. Dat geldt tevens voor de paginatitels en de meta-descriptions. Als ondernemer is het niet altijd makkelijk om te kunnen bepalen of de website aan deze eisen voldoet. Juist daarom is het goed om gebruik te maken van een online marketing scan. Deze scan geeft je bijvoorbeeld duidelijkheid over jouw online vindbaarheid. Uit de scan komt naar voren of jouw website technisch gezien aan de seo richtlijnen voldoet, en of de website de juiste zoekwoorden gebruikt. Een online marketing scan onderzoekt ook op welke punten er verbetering kan worden behaald op het gebied van online adverteren.

 

Gerichter adverteren met een online marketing scan

Gericht kunnen adverteren is van belang als je jouw website én onderneming wilt laten groeien. Hierbij kun je denken aan Facebook adverteren, maar natuurlijk ook aan campagnes die worden opgezet via LinkedIn of Instagram. De scan controleert welk social media kanaal jij het beste kunt gebruiken om te adverteren, en hoe je meer efficiënt kunt adverteren binnen de zoekmachine. Denk hierbij aan het targetten van de juiste doelgroep. Ook de website of de webshop wordt door de online marketing scan nagekeken op punten van verbetering. Goede voorbeelden hiervan zijn de gebruiksvriendelijkheid en de toegankelijkheid van de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *